Nutriční hodnoty (Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 132 kJ / 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,51 g |
| Tuky | 36,20 g |
| – nasycené | 22,17 g |
| – nenasycené | 13,50 g |
| –– mononenasycené | 10,27 g |
| –– polynenasycené | 3,23 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 17,07 g |
| Cholesterol | 104 mg |
| Sodík | 121 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 139,27 g |
| – cukry | 10,05 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrst 1 hrst bílých fazolí | Fazole bílé | |
| 50 g 50 g uzeného | ||
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g pórku | Pórek čerstvý | 50 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 250 ml 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 250 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 150 g 150 g krup | Kroupy ječné | 150 g |
| 40 ml 40 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 40 ml |