Nutriční hodnoty (Koprová omáčka s hovězím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 16 798 kJ / 4 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 373,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 371,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 205,74 g |
| – nasycené | 131,41 g |
| – nenasycené | 67,01 g |
| –– mononenasycené | 61,04 g |
| –– polynenasycené | 5,97 g |
| ––– omega 3 | 1,55 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 1,16 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 165,42 g |
| – cukry | 160,02 g |
| ––– laktóza | 51,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 360 ml 360 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 360 ml |
| 820 ml 820 ml polotučného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 820 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 4 lžíce 4 lžíce bezlepkové mouky Jizerka (nebo hladké mouky) | Mouka pohanková | |
| sůl k dochucení omáčky | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce octa | Ocet lihový | 60 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1-2 hrsti 1-2 hrsti čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 1,5 kg 1,5 kg hovězího masa (např. zadní, přední, nebo plec) | Hovězí kýta | 1500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| nové koření (podle chuti) | Nové koření | |
| bobkový list (podle chuti) | Bobkový list sušený | |
| celý pepř (podle chuti) | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |