Nutriční hodnoty (Telecí plec na paprikách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 918 kJ / 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,51 g |
| Tuky | 37,00 g |
| – nasycené | 15,24 g |
| – nenasycené | 19,72 g |
| –– mononenasycené | 16,03 g |
| –– polynenasycené | 3,69 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 6,10 g |
| Cholesterol | 321 mg |
| Sodík | 387 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 14,96 g |
| – cukry | 11,49 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g telecí plece | Telecí plec | 600 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 2 2 menší čerstvé různé papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| vývar na podlévání dle potřeby | Vývar hovězí | |
| 1 1 smetana sladká nebo zakysaná dle chuti | Smetana kravská sladká 12% | |
| pár plátků plátků francouzského másla | ||
| dle chuti trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu |