Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Německý bramborový salát

Přemýšlíte, jaký bramborový salát uděláte tento rok na Vánoce nebo k nedělnímu obědu? Vyzkoušejte takový, kde jsou bramborová kolečka nasáklá lahodným vývarem s pikantním nádechem hořčice. Snadné a neskutečně dobré.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

28. 1. 2015 03:10

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kesin

11. 12. 2023 20:13

Přidám na kostičky sterilizovanou okurku a mám salát Znojemský.:-D

Bayta (moderátorka)

5. 7. 2023 16:50

Salát určitě vyzkouším, s hořčicí a pažitkou to musí chutnat skvěle. :-)

Tonja

17. 6. 2022 00:02

Tento salát je v podstatě variací na tzv. vídeňský bramborový salát. Kapka vinného octu do zálivky patří.

mika59 mika59

10. 5. 2021 16:16

Salát je dobrý, dali jsme si ho s vídeňským řízkem. Vložila jsem foto.:-)

Abtonie

12. 11. 2017 10:59

Ale ten náš, český, je o moc chutnějsi.
Když jsem ho udělala v DE.tak se mohli utlouct jak jim chutnal ten náš nezdravý:-D:-D:-D.

tejaja tejaja

10. 5. 2015 13:10

Šikovný a rýchly šalát, jednoduchý a dobrý. ;-)

schutti

30. 1. 2015 09:02

nemecky bramborovy salat je bez horcice.Ziju v nemecku a sela se brambory,olej,vinny ocet,a teply vyvar trochu,cibule a libovy spek.Tot vse a je dobry a neni tak kaloricky jako cesky.Dobrou chut:-))

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 1. 2015 22:12

Salát by mi určitě chutnal:-p+2:yes::-K
Dělávám podobně,ale nechávám v lednici uležet do druhého dne.Při podávání by měl mít pokojovou teplotu(alespoň my ho tak máme rádi):-)

petra

28. 1. 2015 21:54

Zajímavý recept, takový salát jsem jedla v restauraci turbanti v horních počernicích, ale bohužel ho úplně zkazili tím, že tam dali hrozně pálivou hořčici (hořčici, ne hořtici :). tenhle recept určitě vyzkouším.

Dajda Dajda

28. 1. 2015 15:50

Zuzana: Já znám studenou variantu.

Zuzana

28. 1. 2015 12:09

Moc pěkné. Jen prosím o info, zda se podává studený nebo teplý. Díky a o víkendu jdu do něj.

Dajda Dajda

28. 1. 2015 06:39

Tom Beyk: Cibulka není smažená, ale červená. ;-)
Dobré to je určitě:yes: a taky ve srovnání s naším českým salátem s majonézou, vajíčky a salámem dost dietní. Ale zkuste a uvidíte sám, zda je to dobré a zda je potřeba ocet. Dáte-li si bramborový salát v Německu, bývá většinou kyselejší chuti.

Tom Beyk Tom Beyk

28. 1. 2015 05:36

...na fotce to vypadá, že cibulka je smažená nebo ne?
Dajda: já si myslím, že když je tam hořčice tak by ten ocet asi nemusel být?!? Každopádně si myslím, že je to dost dobré:-p:yes:

Dajda Dajda

28. 1. 2015 05:16

Občas podobný salátek dělávám ,ale dávám i ocet. Nechybí v receptu? ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: teplý nemecký bramborový salát německý teplý bramborový salát německý bramborový salát s cibulí německý bramborový salát bez majonézy bramborový salát bavorský bramborový salát bramborový salát s octem studený bramborový salát s cibulí studený bramborový salát kyselý bramborový salát plavený bramborový salát teplý bramborový salát a video bramborový salát bez cibule německý kyselý bramborový salát bramborový salát bez majonézy německý bavorsky salat německé recepty německýbramborový salát nemecky vanocni salát německý studený bramborový salat

Suroviny: brambory, vývar masový, hořčice, cibule, pažitka, olej

TopRecepty.cz

Německý bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lm6M