Nutriční hodnoty ("Pikantule" s balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 683 kJ / 3 987 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 293,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 280,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,09 g |
| Tuky | 254,33 g |
| – nasycené | 161,92 g |
| – nenasycené | 81,45 g |
| –– mononenasycené | 71,71 g |
| –– polynenasycené | 9,74 g |
| ––– omega 3 | 3,40 g |
| Vláknina | 19,21 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 8,57 g |
| Sůl | 21,48 g |
| Sacharidy | 123,50 g |
| – cukry | 43,38 g |
| ––– laktóza | 38,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vykostěná kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| 400 g 400 g menších kulatějších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 250 g 250 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 250 g |
| 300 g 300 g sýru Eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sušeného oregana + na posypání | Oregano sušené | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sušené bazalky | Bazalka sušená | 10 g |
| olej dle potřeby | Olej řepkový | |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská |