Nutriční hodnoty (Krůtí koule a polentové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 280 kJ / 1 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 108,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 62,04 g |
| – nasycené | 23,04 g |
| – nenasycené | 34,01 g |
| –– mononenasycené | 18,82 g |
| –– polynenasycené | 15,19 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 523 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 9,71 g |
| Sacharidy | 56,40 g |
| – cukry | 8,08 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého krůtího masa | Krůta stehno bez kosti a kůže | 500 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 PL 1 PL čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | 15 g |
| 3 PL 3 PL čerstvé petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 45 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř čtyř barev | Pepř barevný | |
| 60 g 60 g instantní polenty | Polenta | 60 g |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2-3 PL 2-3 PL másla | Máslo kravské | 25 g |
| olej na vymaštění pánve | Olej řepkový |