Nutriční hodnoty (Krůtí koule a polentové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 280 kJ / 1 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 108,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 62,04 g |
– nasycené | 23,04 g |
– nenasycené | 34,01 g |
–– mononenasycené | 18,82 g |
–– polynenasycené | 15,19 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 9,71 g |
Sacharidy | 56,40 g |
– cukry | 8,08 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého krůtího masa | Krůta stehno bez kosti a kůže | 500 g |
2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 PL 1 PL čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | 15 g |
3 PL 3 PL čerstvé petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 45 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř čtyř barev | Pepř barevný | |
60 g 60 g instantní polenty | Polenta | 60 g |
500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
2-3 PL 2-3 PL másla | Máslo kravské | 25 g |
olej na vymaštění pánve | Olej řepkový |