

Houskové knedlíky bez vážení
Suroviny
- 1 hrnek hrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- 1 žloutek
- 1 rohlík (starší)
- 1/2 hrnku vody (teplé)
- (můžete použít teplou perlivou vodou)
- 1/2 lžičky soli
- (to je dávka na jeden knedlík)
Postup přípravy receptu
Prosátou mouku, prášek, žloutek a sůl v míse důkladně vařečkou zaděláme s teplou vodou na těsto, důkladně, do bublin - mělo by být dost řídké, přidáme rohlík pokrájený na kostičky, necháme cca 10 minut odpočinout a mokrýma rukama vytvarujeme knedlík - pozor, měl by být dost řídký, tvarujeme nad hrncem s vařící vodou.
Dáme na cca 25 minut vařit knedlík. Občas ho ve vroucí vodě otočíme. Krájíme nití.
Knedlíky jsou tužší, nemáme rádi péřové knedlíky, které se v omáčce nasají a rozpustí.
Jde dobře nahřívat na páře a je výborný i opečený s vejcem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám, jako mnoho jiných, od tchýně mé sestry, která byla vyhlášená farní kuchařka
Hledala jsem, zda tu takový není, nenašla.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Houskové knedlíky bez vážení
-
ludena: a proč ne
- leckdy neobvyklé kombinace bývají zajímavé
.
-
asi se spousta lidí bude divit co doporučuji , ale tyto knedlíky vařím ve větším množství a dávám i na mrazák - vynikající s vejcem a my je milujeme !!! s bramborem . Zkuste - uvařte si brambory v poměru ke knedlíkům jich musí být 1:1 na množství. Knedlíky nakrájíme na tenké plátečky na sádle, poté přidáme oloupané a nakrájené brambory, dle potřeby přisolíme, zamícháme, papáme . K tomu hrnek mléka a nebo okurku... my to milujeme . Je to krajové jídlo, máma byla Valaška a to se u nich jedlo ... pochopitelně i u nás
-
Super, jak od maminky
Jen jsem neměl housku, dal jsem burisony
-
alka.slavikova: já už jiné nedělám
Jenom jsem si to trochu upravila: rohlíky trochu opeču a z bílků ušlehám sníh. Vařím v potravinářské folii. Jsou rychlé a dobré.
-
uvidím jaké budou, dělám právě z dvojité dávky, do jedné šišky dám rohlík a do druhé chlebové kostky. Jsem zvyklá jen na kynuté, tak se nechám překvapit tímto knedlíkem - díky ( těsto si nechám umíchat v pekárně) a s tou perlivou vodou je to pravda, jsou krásně nadýchané
-
U nás se dělají knedlíky tzv. "tuháčky" taky jen mouka, žloutek, mléko, housky a dokonce bez prášku. Mamka vždy zdůraznňuje nutnost těsto vytlouct do bublin, jak už se tu někdo zmiňoval. Já tedy vždy dřív umdlévám než přijdou bubliny, babi má lepší fyzičku.
-
Jsou výborné.Udělám na
Vánoce k husičce.
-
Byly dnes k obědu a jsou moc dobré, díky, bodík jsem přidala
-
hosta:Zdravím, jsem teď na montáži v Chile a i když se zde vaří velice dobře tak jsem to nevydržel a tyto knedle jsem zde chlapům uvařil ke guláši. Jenom mlaskali
-
Výborné knedlíky podle mého gusta
-
no konečně jsem je našla - psala jsem si je od tebe Xkrát, ale vždycky někam zašantročila...právě se vaří
-
Aby knedlíky neosychaly, tak je po vytažení z vody potírám mírně olejem
Posílám bodík, jsou výborné, dělala jsem je zrovna včera
-
Právě jsem tyto knedlíky vyndala z vody
Kousek jsem ochutnala a jsou
Jsem zvědavá co na ně manžel
, máme je dnes k segedinskému guláši
-
Tereza Blazkova: To jsi mi udělala radost, jsem moc ráda, že vám chutnalo
-
Měla jsem obavu
, když je začala dělat, ale úplně zbytečnou
. Knedlíky podle Tvého receptu nám s manželem moc chutnaly
. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom fotečka
.