Nutriční hodnoty (Perník s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 18 887 kJ / 4 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,70 g |
| Tuky | 156,35 g |
| – nasycené | 20,16 g |
| – nenasycené | 126,31 g |
| –– mononenasycené | 86,59 g |
| –– polynenasycené | 39,72 g |
| ––– omega 3 | 10,88 g |
| Vláknina | 33,80 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 674,95 g |
| – cukry | 316,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 jablka (nastrouhana) | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 baleni 1 baleni mléčné čokolády | Čokoláda mléčná 35% |