Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení )

Do této čalamády zužitkujete veškeré přebytky zeleniny ze zahrádky. Sladkokyselá čalamáda má skvělé využití jako příloha k masu, nebo jako alternativa ke kyselým okurkám. Vyzkoušejte ji a zpracujte letní úrodu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 075 kJ /
496 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22,81 g
Sůl57,00 g
Sacharidy95,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky, rajčata, okurky, očištěnou mrkev a oloupanou cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krok 2: Prosolíme, promícháme a dáme do nádoby na půl hodiny odležet. Krok 3: Po půl hodině spaříme horkou vodou tak, aby byla zelenina sotva ponořená. Necháme ve vodě do vychladnutí. Krok 4: Mezitím si připravíme nálev. Svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření. Dle chuti můžeme přidat kopr. Krok 5: Vychladlou zeleninu vymačkáme a pěchujeme do čistých zavařovacích sklenic. Zalijeme horkým nálevem. Krok 6: Sklenicím otřeme hrdla a zavřeme čistými víčky. Krok 7: Můžeme sterilovat 20 minut na 80 °C. Uchováváme v chladu.

TIP: Chyby při přípravě čalamády a jak jim předejít

Zveřejněno 19. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Vím je to už starý receptík,ale tam opravdu nepřijde žádný cukr????;-)

Simona Skolakova: především je tam moc octa - polovina množství vody je moc, max. třetina:-). A cukr nepochybně taky, takhle to moc poživatelné nebude

Musí se tam lít nejdříve ta vařící voda? Nešlo by to bez?:-O

je to kysele protoze v receptu neni cukr :)nebo sladidlo ;-)

Jana Remkova:

Petr z Hradce 12. 8. 2011 12:31
jsem zklamaný, je to příšerně kyselé

Ta vypadá moooc jedle.

:-p:yes::yes: daka bych si:yes:

:yes:supr

Tématické fráze:
čalamáda, calamada recepty, čalamády, domaci calamada, čalamáda recept, zeleninové čalamády, čalamáda z okurek, okurková čalamáda, recept na čalamádu, papriková čalamáda, recepty čalamáda, zeleninová čalamáda, čalamáda z dýně, recept čalamáda, čalamád, recepty na calamadu, recepty na calamady, domácí čalamáda s okurkou, čalamády recepty, alamda

Suroviny:
zelenina, sůl, voda, ocet, sůl, cukr, pepř celý, koření nové koření, kopr

Přidat fotografie receptu