Čalamáda

pelda Kuchařka: pelda

Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

Roztok:
1/2 l vody
1/4 l octa
1 kg zeleniny
40 g soli
trochu zrnek pepře
trochu zrnek nového koření
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Papriky, rajčata, okurky, mrkev a cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky (zeleninu můžeme dle potřeby měnit).

  2. Prosolíme a dáme do nádoby na půl hodiny odležet.

  3. Svaříme vodu a nalijeme ji pak na zeleninu.

  4. Když zelenina vychladla, vymačkáme ji, naplníme do sklenic a zalijeme vařícím octovým nálevem.

  5. Přidáme pepř a nové koření, můžeme přidat i kopr.

  6. Uzavřeme víčky a uložíme do chladna.

    Používáme do omáček, k masu...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 337 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čalamáda

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: čalamáda calamada recepty čalamády okurková čalamáda čalamáda z okurek čalamáda recept papriková čalamáda recept na čalamádu recepty čalamáda zeleninová čalamáda domaci calamada čalamáda z dýně recept čalamáda zeleninové čalamády recepty na calamadu recepty na calamady alamda čalamád domácí čalamáda s okurkou domácí okurková čalamáda

Zapomněl/a jsem heslo