Čalamáda
Do této čalamády zužitkujete veškeré přebytky zeleniny ze zahrádky. Sladkokyselá čalamáda má skvělé využití jako příloha k masu, nebo jako alternativa ke kyselým okurkám. Vyzkoušejte ji a zpracujte letní úrodu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 075 kJ / 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22,81 g |
Sůl | 57,00 g |
Sacharidy | 95,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky, rajčata, okurky, očištěnou mrkev a oloupanou cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Prosolíme, promícháme a dáme do nádoby na půl hodiny odležet.
Krok 3: Po půl hodině spaříme horkou vodou tak, aby byla zelenina sotva ponořená. Necháme ve vodě do vychladnutí.
Krok 4: Mezitím si připravíme nálev. Svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření. Dle chuti můžeme přidat kopr.
Krok 5: Vychladlou zeleninu vymačkáme a pěchujeme do čistých zavařovacích sklenic. Zalijeme horkým nálevem.
Krok 6: Sklenicím otřeme hrdla a zavřeme čistými víčky.
Krok 7: Můžeme sterilovat 20 minut na 80 °C. Uchováváme v chladu.
Zveřejněno 19. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jr
Moje poznámka
Čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jr
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 14 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 14 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žemlovka s jablky a tvarohem
jtrecepty před 3 minutami
Langoše z jogurtu
MajaFero před 9 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 11 hodinami
Domácí chléb II.
Petulice před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lukrejka před 12 hodinami
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Antonausprag před 12 hodinami
Letní špagety
spodkalsky před 15 hodinami
Tvarožník s drobenkou
Surmei před 15 hodinami
Tvarohové šátečky s jablky
esstelle před 16 hodinami
Jednoduchý koláč s tvarohem
Mirek22 před 16 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda,
calamada recepty,
čalamády,
domaci calamada,
čalamáda recept,
zeleninové čalamády,
čalamáda z okurek,
okurková čalamáda,
recept na čalamádu,
papriková čalamáda,
recepty čalamáda,
zeleninová čalamáda,
čalamáda z dýně,
recept čalamáda,
čalamád,
recepty na calamadu,
recepty na calamady,
domácí čalamáda s okurkou,
čalamády recepty,
alamda
Suroviny:
zelenina,
sůl,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
pepř celý,
koření nové koření,
kopr
Komentáře (8)