Nutriční hodnoty (Bramboračka skleněnka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 2 059 kJ / 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,57 g |
| Tuky | 23,84 g |
| – nasycené | 14,79 g |
| – nenasycené | 8,74 g |
| –– mononenasycené | 4,30 g |
| –– polynenasycené | 4,44 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 12,16 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 91 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 46,30 g |
| – cukry | 8,06 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1/4 1/4 malé kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1/4 1/4 malého květáku | Květák čerstvý | |
| 1 1 cibule o průměru 5 cm | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| čerstvé houby (nebo sušené, či mražené, dle potřeby) | Hřib čerstvý | |
| 2 l 2 l vývaru (nebo voda + kostka masoxu) | Vývar masový | 2000 ml |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| celerová nať (dle chuti) | Petržel nať čerstvá | |
| petrželka (nebo libeček, (dle chuti)) | Petržel nať čerstvá | |
| polévkové koření (dle chuti) | Polévkové koření tekuté |