Nutriční hodnoty (Bramboračka skleněnka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 2 059 kJ / 492 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,57 g |
Tuky | 23,84 g |
– nasycené | 14,79 g |
– nenasycené | 8,74 g |
–– mononenasycené | 4,30 g |
–– polynenasycené | 4,44 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 12,16 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 46,30 g |
– cukry | 8,06 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1/4 1/4 malé kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1/4 1/4 malého květáku | Květák čerstvý | |
1 1 cibule o průměru 5 cm | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
čerstvé houby (nebo sušené, či mražené, dle potřeby) | Hřib čerstvý | |
2 l 2 l vývaru (nebo voda + kostka masoxu) | Vývar masový | 2000 ml |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
celerová nať (dle chuti) | Petržel nať čerstvá | |
petrželka (nebo libeček, (dle chuti)) | Petržel nať čerstvá | |
polévkové koření (dle chuti) | Polévkové koření tekuté |