Nutriční hodnoty (Zapečený květák se šunkou, sýrem a chřestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 584 kJ / 1 096 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 84,12 g |
| – nasycené | 47,79 g |
| – nenasycené | 30,16 g |
| –– mononenasycené | 25,44 g |
| –– polynenasycené | 4,72 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 816 mg |
| Sodík | 1,99 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 14,24 g |
| – cukry | 12,64 g |
| ––– laktóza | 8,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 150 g 150 g gorgonzoly | Gorgonzola | 150 g |
| 100 g 100 g kvalitní šunky (80%) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 7 ks 7 ks zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
| 100 g 100 g cherry rajčat | Rajčata cherry | 100 g |
| 180 g 180 g zakysané smetany 18% - bez laktózy | Smetana kravská zakysaná 12% | 180 ml |
| 2 2 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu | Parmezán | |
| hrst hrst čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá |