Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy salátové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 601 kJ / 622 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 33,72 g |
| – nasycené | 18,37 g |
| – nenasycené | 14,33 g |
| –– mononenasycené | 12,02 g |
| –– polynenasycené | 2,31 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 4,30 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 2,13 g |
| Sůl | 5,30 g |
| Sacharidy | 31,20 g |
| – cukry | 27,00 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 ks 5 ks červené salátové podlouhlé řepy (obr.3) | Červená řepa čerstvá | |
| 1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 2 jarní cibulky s bohatou natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 jablko (nejlépe Žitavka) | Jablko čerstvé | 150 g |
| 20 dkg 20 dkg sýru Fetta a Niva | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžičky 2 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky bazalkového octa | Ocet lihový | 10 ml |
| šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| po hrsti hrsti libečku, petrželky, pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 4 snítky 4 snítky tymiánu | Tymián sušený |