Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy salátové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 601 kJ /
622 kcal
Bílkoviny46,20 g
– z toho živočišné bílkoviny45,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,20 g
Tuky33,72 g
– nasycené18,37 g
– nenasycené14,33 g
–– mononenasycené12,02 g
–– polynenasycené2,31 g
––– omega 30,34 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,30 g
Sacharidy31,20 g
– cukry27,00 g
––– laktóza13,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 ks 5 ks červené salátové podlouhlé řepy (obr.3) Červená řepa čerstvá
1/2 1/2 salátové okurky Okurka salátová čerstvá
2 2 jarní cibulky s bohatou natí Cibulka jarní čerstvá
1 1 jablko (nejlépe Žitavka) Jablko čerstvé 150 g
20 dkg 20 dkg sýru Fetta a Niva Sýr kravský tvrdý 30% 200 g
olivový olej Olej olivový
pepř Pepř černý
2 lžičky 2 lžičky plnotučné hořčice Hořčice plnotučná 10 g
2 lžičky 2 lžičky bazalkového octa Ocet lihový 10 ml
šťáva z 1/2 citrónu Šťáva z citrónu
po hrsti hrsti libečku, petrželky, pažitky Pažitka čerstvá
4 snítky 4 snítky tymiánu Tymián sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.