Nutriční hodnoty (Vepřové jazyky na černo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 115 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,32 g |
Tuky | 34,42 g |
– nasycené | 21,56 g |
– nenasycené | 12,09 g |
–– mononenasycené | 10,58 g |
–– polynenasycené | 1,51 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 16,96 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4,86 g |
Sůl | 12,10 g |
Sacharidy | 94,81 g |
– cukry | 73,88 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kůra z 1/2 kůra z 1/2 menšího citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
2 špetky 2 špetky tymiánu | Tymián sušený | |
3 lžíce 3 lžíce švestkových povidel | Povidla | 69 g |
5 5 medových perníčků (nebo rumových) | ||
1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
citronová šťáva (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
4 dkg 4 dkg másla | Máslo kravské | 40 g |