Nutriční hodnoty (Čočkové těstoviny s parmezánovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 364 kJ / 1 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 70,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 92,56 g |
| Tuky | 27,18 g |
| – nasycené | 12,88 g |
| – nenasycené | 13,05 g |
| –– mononenasycené | 8,24 g |
| –– polynenasycené | 4,81 g |
| ––– omega 3 | 1,43 g |
| Vláknina | 82,44 g |
| Cholesterol | 201 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 235,96 g |
| – cukry | 9,33 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g těstovin z červené čočky | Čočka červená neloupaná | 400 g |
| 300 g 300 g krůtího masa (prsa) | Krůta prsa bez kůže | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 hrsti 2 hrsti strouhaného parmazánu | Parmezán | |
| 1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oregana | Oregano sušené | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |