Nutriční hodnoty (Kefírová bábovka s mákem.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 10 101 kJ / 2 414 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,60 g |
| Tuky | 101,64 g |
| – nasycené | 41,28 g |
| – nenasycené | 47,45 g |
| –– mononenasycené | 28,66 g |
| –– polynenasycené | 18,79 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 968 mg |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 290,36 g |
| – cukry | 125,96 g |
| ––– laktóza | 9,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
| 1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| 110 g 110 g krupicového cukru | Cukr bílý | 110 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 250 ml 250 ml kefíru (200 + 50 ml) | Kefír | 250 ml |
| 60 g 60 g rozpuštěného másla nebo 3 lžíce oleje | Máslo kravské | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 60 g 60 g mletého máku | Mák modrý mletý | 60 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| + máslo a hrubá mouka na vymazání formy | Mouka pšeničná hrubá |