Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy a zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 023 kJ / 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,83 g |
| Tuky | 15,31 g |
| – nasycené | 9,33 g |
| – nenasycené | 5,54 g |
| –– mononenasycené | 4,30 g |
| –– polynenasycené | 1,24 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 11,16 g |
| Cholesterol | 44 mg |
| Sodík | 567 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 16,31 g |
| – cukry | 9,77 g |
| ––– laktóza | 1,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balení 1 balení předvařené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 menší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| snítka snítka čerstvého kopru (nebo petrželky) | Kopr nať čerstvý | |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |