Nutriční hodnoty (Zapečený králík s bramborem, smetanou a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 663 kJ / 875 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,90 g |
| Tuky | 28,84 g |
| – nasycené | 18,03 g |
| – nenasycené | 8,53 g |
| –– mononenasycené | 7,64 g |
| –– polynenasycené | 0,89 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 122,00 g |
| – cukry | 35,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 králík | Králík | |
| 1/2 kg 1/2 kg brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 5 5 cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| 250 ml 250 ml smetany - 30% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 1 niva | Niva 50% t. v s. | |
| 4 plátky 4 plátky slaniny | Špek | |
| máslo na vymazání pekáče | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| kapie | Paprika červená čerstvá |