Nutriční hodnoty ("Karbanátky" z pohankových lupínků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 830 kJ / 2 827 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 92,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 262,05 g |
| – nasycené | 129,06 g |
| – nenasycené | 123,95 g |
| –– mononenasycené | 104,94 g |
| –– polynenasycené | 19,02 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 7,72 g |
| Cholesterol | 953 mg |
| Sodík | 6,85 g |
| Sůl | 17,14 g |
| Sacharidy | 21,38 g |
| – cukry | 4,03 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g 1 pohankových lupínků | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 10 dkg 10 dkg uzeného špeku | Špek | 100 g |
| 15 dkg 15 dkg slaniny (sedlácká, oravská i anglická) | Špek | 150 g |
| 3 lžičky 3 lžičky sušeného česneku (nebo 2 větší stroužky česneku) | Česnek sušený | 15 g |
| 20 dkg 20 dkg mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 200 g |
| 3 lžičky 3 lžičky koření do mletého masa | Provensálské koření | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky koření na steak | Koření Argentina | 10 g |
| 1 kostka 1 kostka hovězího bujónu | Bujón hovězí | 9 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| na špičku nože na špičku nože chilli | Chilli paprička sušená | |
| 10 dkg 10 dkg sýru gouda | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| 2 2 větší hrsti hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 hrst 1 hrst smažené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| olej (sádlo) na smažení | Olej řepkový | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná |