Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s muškátovým oříškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 314 kJ / 792 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,92 g |
| Tuky | 9,69 g |
| – nasycené | 4,26 g |
| – nenasycené | 3,18 g |
| –– mononenasycené | 2,08 g |
| –– polynenasycené | 1,10 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 44,80 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 171 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 113,70 g |
| – cukry | 41,20 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 800 g |
| 1 l 1 l vody (podle potřeby) | Voda | 1000 ml |
| 300 ml 300 ml mléka (1,5%) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 g 1 g muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 1 g |
| 150 g 150 g čerstvých klíčků mungo (nebo vojtěška, pískavice...) | Klíčky mungo čerstvé | 150 g |
| 50 g 50 g čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 50 g |
| sůl | Sůl mořská |