Nutriční hodnoty (Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,68 g |
| Tuky | 17,08 g |
| – nasycené | 8,62 g |
| – nenasycené | 8,04 g |
| –– mononenasycené | 2,92 g |
| –– polynenasycené | 5,12 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 59,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 165 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 121,37 g |
| – cukry | 25,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 600 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru (cca 1/2 množství mrkve) | Celer bulva čerstvá | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo voda a bujón z kostky) | Vývar hovězí | 1500 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 22.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička celého pepře | Pepř černý | 7 g |
| 5-6 kuliček 5-6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce maďarské sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička pálivé maďarské papriky | Paprika sladká | 5 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rozemnuté majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelená petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |