Nutriční hodnoty (Pečený kroupový pilaf s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 061 kJ / 2 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,48 g |
| Tuky | 72,15 g |
| – nasycené | 37,01 g |
| – nenasycené | 33,82 g |
| –– mononenasycené | 24,04 g |
| –– polynenasycené | 9,78 g |
| ––– omega 3 | 1,62 g |
| Vláknina | 55,85 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 134 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 306,95 g |
| – cukry | 19,93 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 lžic 6 lžic másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku hub (nebo žampiony) | Hřib čerstvý | 375 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku zelených cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku krup | Kroupy ječné | 375 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku upečeného hovězího masa (kuřecího, vepřového) | Hovězí kýta | |
| 2 hrnky 2 hrnky kuřecího vývaru (nebo hovězího) | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek vody | Voda | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |