Nutriční hodnoty (Polévka z podmáslí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 688 kJ / 1 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,70 g |
| Tuky | 58,42 g |
| – nasycené | 21,21 g |
| – nenasycené | 33,73 g |
| –– mononenasycené | 20,03 g |
| –– polynenasycené | 13,70 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 8,83 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 112,25 g |
| – cukry | 57,49 g |
| ––– laktóza | 54,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l podmáslí | Podmáslí | 1000 g |
| 4-5 4-5 středně velkých brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| lžička lžička másla | Máslo kravské | |
| 5 5 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 350 g |