Nutriční hodnoty (Tykvová polévka s růžičkovou kapustou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 301 kJ / 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,36 g |
| Tuky | 32,57 g |
| – nasycené | 4,61 g |
| – nenasycené | 27,09 g |
| –– mononenasycené | 21,38 g |
| –– polynenasycené | 5,71 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 43,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 84,29 g |
| – cukry | 23,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g tykve | Dýně čerstvá | 400 g |
| 200 g 200 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| asi 2 asi 2 cm kousek zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 4 lžičky 4 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 20 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky celého pepře | Pepř černý | 3.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kurkumy | Kurkuma mletá | 15 g |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| čerstvá majoránka | Majoránka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |