Nutriční hodnoty (Vídeňský telecí řízek a vídeňský bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 510 kJ / 361 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,87 g |
| Tuky | 7,10 g |
| – nasycené | 1,52 g |
| – nenasycené | 4,92 g |
| –– mononenasycené | 3,19 g |
| –– polynenasycené | 1,73 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 11,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 60,24 g |
| – cukry | 7,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky telecí kýty | Telecí kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| přepuštěné máslo (ghí) na smažení | Ghí | |
| 6 6 středně velkých brambor | Brambor zimní | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 250 ml 250 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| polníček | Polníček čerstvý | |
| citron | Citrón čerstvý | |
| olivový olej | Olej olivový |