Nutriční hodnoty (Slaný mazanec se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 22 194 kJ / 5 304 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 115,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,85 g |
| Tuky | 337,10 g |
| – nasycené | 152,53 g |
| – nenasycené | 158,46 g |
| –– mononenasycené | 134,36 g |
| –– polynenasycené | 24,10 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 10,11 g |
| Sůl | 25,15 g |
| Sacharidy | 388,17 g |
| – cukry | 37,60 g |
| ––– laktóza | 14,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 1 sáček 1 sáček sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru krupice | Cukr bílý | 5 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1-2 1-2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 120 g 120 g parmazánu | Parmezán | 120 g |
| 200 g 200 g čedaru (nebo jiného sýra) | Čedar | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 150 g 150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
| 200 ml 200 ml vlažné vody | Voda | 200 ml |
| 60 g 60 g olivového oleje | Olej olivový | 60 ml |
| česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý | |
| 100 g 100 g kysané smetany (nebo bílého jogurtu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| sekané mandle (na posypání) | Mandle loupané |