Nutriční hodnoty (Tradiční fazolová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 261 kJ / 1 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 84,84 g |
| Tuky | 34,61 g |
| – nasycené | 9,26 g |
| – nenasycené | 18,66 g |
| –– mononenasycené | 13,43 g |
| –– polynenasycené | 5,24 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 90,54 g |
| Cholesterol | 46 mg |
| Sodík | 518 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 213,72 g |
| – cukry | 39,13 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g suchých fazolí | Fazole bílé | 300 g |
| 300 g 300 g bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 300 g |
| 100 g 100 g vepřového bůčku (špek) | Vepřový bok | 100 g |
| 1 l 1 l zeleninového nebo hovězího vývaru | ||
| olej na restování zeleniny | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 celeru (bulva) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 3 3 menší petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 250 g 250 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 250 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| bylinková sůl | Sůl bylinková |