Semínkový posúch

cathleen Kuchařka:

4 kusy Domácí pekárna 7 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

100 ml vody
1/2 lžičky cukru
1,5 lžíce oleje
Nyní v akci
12 g droždí (nebo lžičku sušeného)
lžička kmínu
1/2 lžičky soli
30 g žitné mouky
150 g hladké mouky
semínka na posypání
sádlo na potření
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka asi 20 minut. Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme na kulatý plát.

  2. Bohatě ho posypeme semínky, která pak do těsta zaválíme válečkem. Nožem kruh rozdělíme na čtvrtiny a dáme na plech s pečícím papírem vykynout.

  3. Znovu stačí chvíle, třeba jen než se nahřeje trouba. Posúchy potřeme rozpuštěným sádlem a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/asi 15 minut).

Poznámka

Pokud chceme posúchy lesklejší, můžeme je 5-7min před dopečením potřít rozšlehaným vejcem.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Semínkový posúch

  • petrzelka petrzelka

    Určitě vyzkouším tento týden,synátor tyto věci miluje:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Určitě, Miri. A nemusíš je zapracovávat do těsta, ale můžeš jimi posúchy posypat a vlačit do těsta, než je dáš péct. Mňam, navnadilas mě:-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-)jak jinak než na jedničku;-).Myslíš,že by tahle dobrota mohla mít v sobě i pár najemno nakrájných škvarečků?Rozuměj,jen tak pro vůni - samozřejmě:-8:-p:-)).

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    super, ukladam si :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nejen vypadá:-))jak znám recepty cathleen,byde to i náramně chutnat:-!:yes::-K

    Odpovědět

  • misza misza

    Mňam:-p Vypadá to lákavě:-*:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo