Nutriční hodnoty (Jablečný linecký koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 536 kJ / 2 757 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,15 g |
| Tuky | 121,24 g |
| – nasycené | 72,40 g |
| – nenasycené | 43,82 g |
| –– mononenasycené | 37,18 g |
| –– polynenasycené | 6,64 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 23,10 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 364,24 g |
| – cukry | 189,54 g |
| ––– laktóza | 1,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 60 g 60 g moučkového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 130 g 130 g másla | Máslo kravské | 130 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 4 4 velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 60 g 60 g cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| tuk na vymazání formy | Margarín |