Nutriční hodnoty (Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 266 kJ / 1 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 101,61 g |
| – nasycené | 52,35 g |
| – nenasycené | 32,35 g |
| –– mononenasycené | 28,25 g |
| –– polynenasycené | 4,10 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 214,24 g |
| – cukry | 13,74 g |
| ––– laktóza | 7,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek bezlepkové mouky (i více druhů) | Mouka pohanková | 250 g |
| 0,25 0,25 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 0,25 hrnku 0,25 hrnku rozpuštěného másla | Máslo kravské | 62.5 g |
| 0,5 0,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| šťáva z 0,5 šťáva z 0,5 citrónu | Citrón čerstvý | |
| kůra z 0,5 kůra z 0,5 citrónu | Citrón čerstvý | |
| 4 4 větší stonky rebarbory | Rebarbora čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst cukru krupice | Cukr bílý | |
| 1 hrst 1 hrst bezlepkové polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 hrst 1 hrst cukru krupice | Cukr bílý | |
| 3 plátky 3 plátky másla (cca 0,5 cm) | Máslo kravské | 30 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| tuk na vymazání pekáče | Margarín |