Nutriční hodnoty (Borůvková galetka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 10 742 kJ / 2 568 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 135,33 g |
| – nasycené | 82,31 g |
| – nenasycené | 48,59 g |
| –– mononenasycené | 41,90 g |
| –– polynenasycené | 6,69 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 293,67 g |
| – cukry | 89,33 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 75 g 75 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 75 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| čerstvé borůvky (nebo jiné ovoce) | Borůvky čerstvé |