Nutriční hodnoty (Cuketovo-mrkvová buchta s pekanovými ořechy a krémem z mascarpone (2. varianta))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 32 594 kJ / 7 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,66 g |
| Tuky | 572,00 g |
| – nasycené | 185,79 g |
| – nenasycené | 359,28 g |
| –– mononenasycené | 255,41 g |
| –– polynenasycené | 103,88 g |
| ––– omega 3 | 20,27 g |
| Vláknina | 50,15 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 980 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 524,76 g |
| – cukry | 288,72 g |
| ––– laktóza | 19,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 150 g 150 g pekanových ořechů | Pekan | 150 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 250 g 250 g jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
| jahodový džem (nebo borůvkový) | Marmeláda jahodová | |
| 500 g 500 g mascarpone | Mascarpone | 500 g |
| 100 g 100 g tučného tvarohu | Tvaroh plnotučný | 100 g |
| 1 1 smetana ke šlehání - 36% | Smetana kravská sladká 30% | |
| 4 plátky 4 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| želatina v prášku | Želatina vepřová | |
| ovoce - broskve, jahody, borůvky a hrozny | Borůvky čerstvé |