Nutriční hodnoty (Famózní lososový filet metodou sous vide s hráškovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,10 g |
| Tuky | 73,41 g |
| – nasycené | 36,68 g |
| – nenasycené | 35,62 g |
| –– mononenasycené | 31,04 g |
| –– polynenasycené | 4,58 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 42,30 g |
| Cholesterol | 164 mg |
| Sodík | 77 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 89,44 g |
| – cukry | 35,40 g |
| ––– laktóza | 4,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 filety z lososa (2,5 cm) | Losos filet s kůží | |
| mořská sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce extra panenského olivového oleje | Olej olivový | 20 ml |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička chemicky neošetřené citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 snítky 2 snítky kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 2 snítky 2 snítky petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 600 g 600 g čerstvého hrášku (nebo mraženého) | Hrášek zelený | 600 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| pepř | Pepř černý |