Nutriční hodnoty (Chlebová drožďovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,71 g |
| Tuky | 17,11 g |
| – nasycené | 7,56 g |
| – nenasycené | 7,14 g |
| –– mononenasycené | 5,76 g |
| –– polynenasycené | 1,38 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 36,71 g |
| – cukry | 15,57 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 krajíčky staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky (může být i uzená) | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1-2 1-2 mrkve (podle velikosti) | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 125 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| cca 1,5 l cca 1,5 l vývaru | Vývar masový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |