Nutriční hodnoty (Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 6 241 kJ / 1 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,63 g |
| Tuky | 13,56 g |
| – nasycené | 2,92 g |
| – nenasycené | 6,80 g |
| –– mononenasycené | 3,35 g |
| –– polynenasycené | 3,45 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 19,25 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 282,45 g |
| – cukry | 18,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 250-300 g 250-300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 275 g |
| rozpuštěné sádlo | Sádlo vepřové | |
| švestková povidla | Povidla | |
| cukr | Cukr bílý | |
| mletý mák | Mák modrý mletý |