Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka se dvěma druhy rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,64 g |
| Tuky | 15,79 g |
| – nasycené | 4,14 g |
| – nenasycené | 11,10 g |
| –– mononenasycené | 8,42 g |
| –– polynenasycené | 2,68 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 18,97 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 83 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 40,59 g |
| – cukry | 20,44 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g cherry rajčat v rajčatové šťávě | Rajčata cherry | 200 g |
| 5 5 sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje z rajčat | Rajče červené čerstvé | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
| 1 lžička 1 lžička cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 5 g |
| 500 ml 500 ml vývaru (kuřecí, zeleninový) | Vývar masový | 500 ml |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| strouhaný parmezán (nemusí být) | Parmezán | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| petrželka (nebo libeček) | Petržel nať čerstvá |