Nutriční hodnoty (Smetanový krém s červenou řepou a parmezánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 718 kJ / 889 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,20 g |
| Tuky | 43,31 g |
| – nasycené | 25,03 g |
| – nenasycené | 11,73 g |
| –– mononenasycené | 10,28 g |
| –– polynenasycené | 1,44 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 19,27 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 868 mg |
| Sůl | 2,06 g |
| Sacharidy | 85,86 g |
| – cukry | 37,88 g |
| ––– laktóza | 8,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 300 g |
| 250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička strouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 200 g 200 g smetany - 30% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| 30-50 g 30-50 g parmezánu (podle potřeby) | Parmezán | 40 g |
| špetka špetka sušeného oregana | Oregano sušené | |
| petrželka (nebo libeček) | Petržel nať čerstvá |