Nutriční hodnoty (Smetanový krém s červenou řepou a parmezánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 3 718 kJ / 889 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 43,31 g |
– nasycené | 25,03 g |
– nenasycené | 11,73 g |
–– mononenasycené | 10,28 g |
–– polynenasycené | 1,44 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 19,27 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 868 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 85,86 g |
– cukry | 37,88 g |
––– laktóza | 8,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 300 g |
250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička strouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
200 g 200 g smetany - 30% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
30-50 g 30-50 g parmezánu (podle potřeby) | Parmezán | 40 g |
špetka špetka sušeného oregana | Oregano sušené | |
petrželka (nebo libeček) | Petržel nať čerstvá |