Nutriční hodnoty (Hovězí vývar s játrovými knedlíčky/nudlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 188 kJ / 3 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 366,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 331,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,34 g |
| Tuky | 121,97 g |
| – nasycené | 55,24 g |
| – nenasycené | 50,77 g |
| –– mononenasycené | 36,85 g |
| –– polynenasycené | 13,92 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 52,82 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,26 g |
| Sacharidy | 184,93 g |
| – cukry | 48,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězích kostí (harfy, oháňka, morková kost) | Kost hovězí | 1000 g |
| 200 g 200 g cibule | Cibule čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g pórku | Pórek čerstvý | 200 g |
| 10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2,5 l 2,5 l vody | Voda | 2500 ml |
| 80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
| 80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
| 80 g 80 g cukety | Cuketa čerstvá | 80 g |
| 100 g 100 g jater | Játra vepřová | 100 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 5 g 5 g česneku | Česnek čerstvý | 5 g |
| 40 g 40 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 40 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |