Nutriční hodnoty (Hruškový dezert)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 241 kJ / 1 253 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,73 g |
| Tuky | 9,14 g |
| – nasycené | 5,35 g |
| – nenasycené | 3,17 g |
| –– mononenasycené | 2,21 g |
| –– polynenasycené | 0,96 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 16,56 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 223 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 230,66 g |
| – cukry | 172,76 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 pevné hrušky | Hruška čerstvá | 520 g |
| 0,5 dcl 0,5 dcl jablečného moštu | Šťáva z jablka | 50 ml |
| 0,5 dcl 0,5 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| kousek kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
| asi 8 8 hřebíčků | Hřebíček | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce rumu | Rum | 42.5 ml |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 sáček 1 sáček čokoládového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| šlehačka | Šlehačka 35% |