Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkový krém

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

shina shina

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby chladnutí

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Žloutkový krém je nepostradatelnou částí některých dezertů. Ať už se chystáte na věnečky, plněné košíčky, dorty nebo jiné dobroty, tento recept zajistí, že náplň bude sladká, jemná a lahodná.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 457 kJ /
3 455 kcal
Bílkoviny40,93 g
Tuky248,65 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 202 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy262,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr a mouku smícháme s mlékem. Máslo necháme změknout. Krok 2: Připravenou směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Poté necháme vychladnout. Krok 3: Po vychladnutí přidáme máslo a vyšleháme do krémové konzistence.

TIP: Nejlepší krémy na zdobení dortů

Zveřejněno 20. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xo79

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xo79

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Lucka: Použij máslo,je to na něm napsané, prostě kostka (má alespoň 82 % tuku.Nechápu,jak nekdo neví,co je máslo:-D:-D:-D

Aha, děkuji.;-) A budu znít možná hloupě, ale jaké teda?:-D myslím jaká značka toho másla tedy? Krém budu dělat uplně poprvé, takže fakt nevím, jaké je nejlepší:-8

Lucka: maslo je maslo :) perla a rama maslo není, chut bude uplne jina

Můžu se zeptat jaké to máslo? to v kostce, nebo může být třeba rama, perla?

dnes jsem dělala a vinikajici,jen jsem vařila ve vodní lazni:-p

:-p:-p:-p:-p:-D

Dělala jsem ho v jiném poměru - menším a byl moc dobrý:)

Shino, dělávám ho také a je moc prima:yes: Dávám ti fotku a 6.bod:yes:

Tak jsem ho podle doporuceni varila jako pudink a vajicka se mi pri vareni v mlece krasne vysrazely...jeste chvili to povarit a muzu mit michana vajicka nasladko. Nema se to nahodou delat na vodni lazni?

výborný, jen mě zmátlo, že zhnědl, vypadal jako karamelový,ale vynikající ,to ano....:-p:-p

já tento krém dělám velice rada a ano dají se použít na věnečky i na vaječné řezy:-p

výborný už jsem to zkoušel děkuji shino :-K

No, tak to si ukládám!!! Na to jsem zvědavá!:-O

:yes:Taky si ho napíši, hodí se vždy, prima a díky

:yes:+1:yes:...Pavlo,taky ho dělávám,,je moc dobrý,osvědčil se mi nejvíc na listovém těstě,ale klidně ho používám i do věnečků a na řezy...;-)

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
žloutkový krém, vařený žloutkový krém, žloutkový krém do cukroví, zloutkovy krem recept, recept na zloutkovy krem, žloutkový krém do věnečků, výborný žloutkový krém do věnečků, jak udelat zloutkovy krem, žloutkový máslový krém, krém do žloutkových věnečku, žloudkový krém, zloutkovy krem na venecky, krém ze žloutku, zloutkovi krem, krém žloutkový, žloutkový krém na cukroví, žloutkový krém vařený, žlotkový krém, recept žloutkový krém, krém do žloutkových věnečků recept

Suroviny:
žloutek, mléko, cukr, mouka hladká, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu