Nutriční hodnoty (Bramborová omáčka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,24 g |
| Tuky | 1,15 g |
| – nasycené | 0,07 g |
| – nenasycené | 0,12 g |
| –– mononenasycené | 0,06 g |
| –– polynenasycené | 0,06 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 24,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 153,50 g |
| – cukry | 14,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,8-1 kg 0,8-1 kg brambor | Brambor zimní | 899.9999761581421 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| trochu trochu polohrubé mouky (podle potřeby zahuštění) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| zeleninový bujón (nebo zeleninový vývar) | Bujón zeleninový | |
| ocet | Ocet lihový |