Nutriční hodnoty (Bramborová polévka mexická)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 803 kJ / 1 387 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,36 g |
| Tuky | 54,01 g |
| – nasycené | 19,90 g |
| – nenasycené | 31,66 g |
| –– mononenasycené | 24,04 g |
| –– polynenasycené | 7,62 g |
| ––– omega 3 | 1,98 g |
| Vláknina | 31,70 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 2,14 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 149,40 g |
| – cukry | 42,96 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 3 3 rajčata (nebo větší trs cherry rajčátek) | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 1 feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 200 g 200 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| kuřecí vývar (dle potřeby) | Vývar kuřecí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |