Barevná vepřová roláda

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
sůl a pepř
tymián
česnek podle chuti
plnotučná hořčice
100-150 g anglické slaniny
omeleta z 5 vajec s trochou nasekané pažitky
červená paprika
kyselé okurky
grilovací nebo jiné koření
trochu drceného kmínu
potravinářský provázek na ovázání rolády
cibule, česnek, větvička rozmarýnu a sádlo do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme omeletu, do které přidáme i nasekanou pažitku. Omeletu rozkrojíme na dvě poloviny a rozprostřeme na plát, pak poklademe proužky papriky a okurek. Pevně stočíme roládu a svážeme potravinářským provázkem. Posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem.

  2. Vložíme do pekáčku, přidáme 1-2 lžíce sádla, nasekaný česnek, na větší kusy nakrájenou velkou cibuli a větvičku rozmarýnu. Pečeme přikryté v troubě na 190 st. a před koncem pečení necháme odkryté. Pečeme asi 1,5 hodiny. Pak roládu vyjmeme a zabalíme do pečícího papíru a pak do alobalu. Pekáček s výpekem dáme na plotnu a oškrábeme z okrajů vše připečené, necháme vysmahnout, malinko zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.

Komentáře k receptu Barevná vepřová roláda

K receptu nejsou žádné komentáře.