Nutriční hodnoty (Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 21 942 kJ / 5 244 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,10 g |
| Tuky | 195,96 g |
| – nasycené | 48,65 g |
| – nenasycené | 132,53 g |
| –– mononenasycené | 87,42 g |
| –– polynenasycené | 45,11 g |
| ––– omega 3 | 3,55 g |
| Vláknina | 57,90 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 878 mg |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 742,40 g |
| – cukry | 379,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g margarínu | Margarín | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mléko k potírání | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 10-12 10-12 jablek | Jablko čerstvé | 1650 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| rozinky | Rozinky | |
| rum (podle chuti) | Rum |