Nutriční hodnoty (Bezlepkový ovocný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 979 kJ / 1 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,18 g |
| Tuky | 19,86 g |
| – nasycené | 6,29 g |
| – nenasycené | 10,68 g |
| –– mononenasycené | 6,39 g |
| –– polynenasycené | 4,29 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 7,08 g |
| Cholesterol | 278 mg |
| Sodík | 619 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 385,28 g |
| – cukry | 147,48 g |
| ––– laktóza | 10,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku celozrnné rýžové mouky | Mouka rýžová hladká | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku kukuřičné mouky | Mouka kukuřičná hladká | 125 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 48 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku krupicového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky xantanové gumy | E415 - Xanthan | |
| vanilková pasta | Pasta vanilková | |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 proužky másla (cca 0,5 cm másla) | Máslo kravské | 2 g |
| 1 hrst 1 hrst cukru krupice | Cukr bílý | |
| 1 hrst 1 hrst kukuřičné mouky | Mouka kukuřičná hladká | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání | Mouka pšeničná hladká |