Nutriční hodnoty (Bramborák s lilkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 518 kJ / 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,89 g |
| Tuky | 11,67 g |
| – nasycené | 2,79 g |
| – nenasycené | 5,31 g |
| –– mononenasycené | 4,20 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 8,81 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 167 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 42,90 g |
| – cukry | 2,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 menší lilek (nebo polovina většího) | Lilek čerstvý | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| trochu trochu mléka na zjemnění | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| olej na smažení (nebo sádlo) | Olej řepkový |