Nutriční hodnoty (Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,73 g |
Tuky | 23,38 g |
– nasycené | 3,48 g |
– nenasycené | 19,58 g |
–– mononenasycené | 16,07 g |
–– polynenasycené | 3,51 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 43,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 54,59 g |
– cukry | 24,31 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
8-10 8-10 cherry rajčat | Rajčata cherry | 270 g |
10 cm 10 cm mladé cukety | Cuketa čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2 hrsti 2 hrsti mražených sekaných fazolek | Fazolky čerstvé | |
400 400 g konzerva bílých máslových fazolí | Fazole bílé | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
sušené provensálské bylinky dle chuti | Provensálské koření | |
1,5 1,5 litru vývaru (zeleninový nebo masový) | Vývar masový | |
čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá |