Nutriční hodnoty (Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,73 g |
| Tuky | 23,38 g |
| – nasycené | 3,48 g |
| – nenasycené | 19,58 g |
| –– mononenasycené | 16,07 g |
| –– polynenasycené | 3,51 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 43,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 542 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 54,59 g |
| – cukry | 24,31 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 8-10 8-10 cherry rajčat | Rajčata cherry | 270 g |
| 10 cm 10 cm mladé cukety | Cuketa čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 hrsti 2 hrsti mražených sekaných fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 400 400 g konzerva bílých máslových fazolí | Fazole bílé | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| sušené provensálské bylinky dle chuti | Provensálské koření | |
| 1,5 1,5 litru vývaru (zeleninový nebo masový) | Vývar masový | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá |