Nutriční hodnoty (Volyňský boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 8 931 kJ / 2 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 281,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 277,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 90,10 g |
| – nasycené | 40,44 g |
| – nenasycené | 35,97 g |
| –– mononenasycené | 31,92 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 935 mg |
| Sodík | 8,93 g |
| Sůl | 20,70 g |
| Sacharidy | 47,60 g |
| – cukry | 17,20 g |
| ––– laktóza | 15,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg uzeného masa (žebra nebo koleno) | Vepřová plec uzená | 1000 g |
| 300 g 300 g vařeného předního hovězího masa | Hovězí kýta | 300 g |
| 3 3 větší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 4 l 4 l vody | Voda | 4000 ml |
| 1 kostka 1 kostka masoxu (hovězího bujonu) | Bujón hovězí | |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 400 ml 400 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 400 ml |
| sůl | Sůl mořská |