Nutriční hodnoty (Visací zámečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 12 540 kJ / 2 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,75 g |
| Tuky | 93,13 g |
| – nasycené | 41,39 g |
| – nenasycené | 47,83 g |
| –– mononenasycené | 34,45 g |
| –– polynenasycené | 13,38 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 202 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,11 g |
| Sacharidy | 465,95 g |
| – cukry | 125,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g vlažné vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 necelá lžička sladěnky (nebo včelího medu) | Sladěnka | |
| 130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
| 15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 80-100 g 80-100 g vody | Voda | 90 ml |
| 1/3 1/3 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 rozšlehaného vejce (zbytek necháme na potření zámečků před pečením) | Vejce slepičí | 35 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 80 g 80 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 80 g |
| 370 g 370 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 370 g |
| hustá švestková povidla | Povidla | |
| kapka kapka rumu pro vůni | Rum |