Nutriční hodnoty (Šťavnaté masové kuličky v rajčatové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 247 kJ / 3 405 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 89,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 78,95 g |
| Tuky | 99,89 g |
| – nasycené | 30,95 g |
| – nenasycené | 56,20 g |
| –– mononenasycené | 41,35 g |
| –– polynenasycené | 14,84 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 48,52 g |
| Cholesterol | 499 mg |
| Sodík | 438 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 436,76 g |
| – cukry | 64,49 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce jemných ovesných vloček | Vločky ovesné | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 2 2 malé cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 500 g 500 g špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 2 konzervy 2 konzervy loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 850 g |
| 100 ml 100 ml vývaru | Vývar masový | 100 ml |
| 5 snítek 5 snítek tymiánu | Tymián sušený | |
| parmezán na posypání | Parmezán |