Nutriční hodnoty (Jablečné řezy s čokoládou a švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 23 661 kJ / 5 655 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,19 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,25 g |
| Tuky | 233,30 g |
| – nasycené | 132,55 g |
| – nenasycené | 84,14 g |
| –– mononenasycené | 72,51 g |
| –– polynenasycené | 11,63 g |
| ––– omega 3 | 1,25 g |
| Vláknina | 50,30 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 956 mg |
| Sůl | 2,56 g |
| Sacharidy | 772,28 g |
| – cukry | 445,58 g |
| ––– laktóza | 1,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g jablek | Jablko čerstvé | 450 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 230 g 230 g krupicového cukru | Cukr bílý | 230 g |
| 20 g 20 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 150 g 150 g másla (nebo jiného tuku) | Máslo kravské | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 3/4 3/4 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
| 100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 800 g 800 g švestek (nebo podobné ovoce) | Švestky čerstvé | 800 g |
| moučkový cukr na posypání povrchu po upečení | Cukr bílý | |
| 120 g 120 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 120 g |
| 60 60 moučkového cukru | Cukr bílý | |
| 60 g 60 g másla (nebo jiného tuku) | Máslo kravské | 60 g |